Известие

Collapse
No announcement yet.

147 губи тоци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 губи тоци

Здравейте, от вчера колата взе да създава проблеми. При преминаване през дупки или големи неравности гасне за момент, предполагам губи тоци, защото и таблото гасне. Освен това от време на време ми се появяваха грешките за ABS/EBD/ASR. Като в последно време светнаха и вече не гаснат.
    Набързо проверих за грешки в компютъра и на мотора беше записало P1604 което програмата тълкуваше като main relay.
    Сега ще преправя елм-а за да мога да се свържа и към модула за ABS-а да видя там какво е дало.
    Предполагам че има някъде лоша връзка щом само при силно разклащане на колата дава проблеми.
    Ще отида и да проверя буксите на боди компютъра и тези в кутията с бушоните отпред при двигателя. Освен тези места къде да търся? А и кое е това главно реле?
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Масите провери също, евентуално.
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Виж си клемите на акумулатора дали не са окислили и дали правят хубав контакт. От тях също е възможно да се получава така.
      159 2.4 JTDM HIGH
      147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

Прегледах всички релета, на пръв поглед нямаше нищо ненормално. Прегледах всички букси - отново. След няколко теста колата спря напълно да пали - имобилайзъра даваше грешка. Започна някакво цъкане от към кутията с бушоните отпред в двигателя. След дълго оглеждане и тъкмо да се откажа и се подпрях на захранващия кабел на кутията с бушоните и усетих че се разклати. Развих го и видях някаква мазнотия между него и гайката. Почистих, шкурнах малко и след сглабянето всичко си дойде наред. Запали от раз и без грешки.
        Пуснах темата защото си мислех, че пак ще има неоткриваеми проблеми, но този се реши сравнително лесно.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
        Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

Working...
        X